Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η απόλυτη δίαιτα για τη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας


Όλες έχουμε διαβάσει για τις φανταστικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ για να ξεφορτωθούν την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Δεν χρειάζεται να δοκιμάσεις τις πιο ακριβές αντικυτταριδικές κρέμες, ούτε να δώσεις όλα σου τα ευρώ σε πανάκριβους μασέρ. Υπάρχουν οι κατάλληλες τροφές και η σωστή δίαιτα που μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα παρελθόν.
Η πραγματικότητα:


• Φυσικά χρειάζεται και άθληση και ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής, αλλά ένα επιτυχημένο διατροφικό πλάνο κατά της κυτταρίτιδας θα σε σώσει, τώρα που πλησιάζει και το καλοκαίρι. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να διασπούν το λίπος, να επιβραδύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου και έτσι γίνεται καλύτερα η κυκλοφορία του αίματος , καταπολεμώντας την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
• Η κυτταρίτιδα είναι μια σωματική κατάσταση που επηρεάζει πάνω από το 90% των γυναικών.

Η δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας:
Τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα φασόλια και τα λαχανικά: περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που καίνε το λίπος και μειώνουν την κυτταρίτιδα. Αντίθετα, πρέπει να αποφεύγεις το λευκό ψωμί, τα μπισκότα και τα μάφινς.
Ο καφές, το τσάι και το κακάο: έχουν υψηλά ποσοστά καφεΐνης και καίνε το λίπος.
Το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια και το πεπόνι: είναι φυσικά διουρητικά και βοηθούν στη μείωση κατακράτησης υγρών. Απόφυγε τροφές που περιέχουν υψηλά ποσοστά νατρίου, που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
Το νερό: κατανάλωσε απεριόριστες ποσότητες νερού καθημερινά για να διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου και να κρατήσεις μια καλή κυκλοφορία του αίματος.
Ο σολομός και τα ψάρια: που περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω-3 λιπαρών που δια στέλλουν τις αρτηρίες και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
Το κόκκινο κρασί, οι χυμοί κόκκινων φρούτων και η φλούδα των κόκκινων σταφυλιών:εμποδίζουν την δημιουργία δύο ενζύμων που διασπούν το κολλαγόνο, το οποίο φαίνεται πως εμποδίζει την δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Διώξε τις τοξίνες: κόψε τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια που έχουν χαλάσει και τα καλύτερα σώματα.
Κόψε το αλάτι: που μπορεί να μετατρέψει την κυτταρίτιδα σε μόνιμο πρόβλημα.
Πες όχι στο γρήγορο φαγητό: που είναι γεμάτο λίπος και πολυακόρεστα λιπαρά.
Βάλε τις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία στη διατροφή σου: τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νέα και σφριγηλή. Όσο καλύτερη είναι η υγεία της επιδερμίδας, τόσο δυσκολότερα θα κάνει την εμφάνισή της η επίμονη κυτταρίτιδα.
Μην περιμένεις να δεις αποτελέσματα από τη μια μέρα στη άλλη: μπορεί να άλλαξες διατροφικές συνήθειες, να ξεκίνησες έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να έβαλες την άθληση στο πρόγραμμά σου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δεις θαύματα από την πρώτη κιόλας μέρα της αλλαγής. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει την αλλαγή, να φτιάξει την λειτουργία και κυκλοφορία του αίματος και να αρχίσει να εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα.
ΠΗΓΗ: womenonly.gr