Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε;



 Θέληση, αποφασιστικότητα και ένα πρόγραμμα express χωρίς ακρότητες, είναι όλα όσα χρειάζεστε.
Κατανοώντας τις ανάγκες …λίγο πριν τη μεγάλη κραιπάλη του Πάσχα, προτείνει ένα πρόγραμμα χωρίς να απορρίπτει ολόκληρες ομάδες τροφίμων, χωρίς πείνα ή παράξενες συμπληρώματα, αλλά… για να είμαστε ειλικρινείς, με τις μικρές μεν, απαιτούμενες δε, θυσίες.
Και αν βιαστείτε να πείτε «άλλη μία δίαιτα σαν όλες τις άλλες» ξανασκεφτείτε το και αναλογιστείτε μόνο, ότι την επόμενη εβδομάδα, κάποιοι από σας ίσως να είναι 2 (ίσως και περισσότερα) κιλά πιο αδύνατοι.

  • Με βάση το νερό…
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (7)
Ένα ενεργειακό ποτό, ένα smoothie ή μια ελαφριά μπύρα, περιέχουν περίπου 100 θερμίδες το κάθε ένα. Άρα στην ουσία σπαταλάτε 100 θερμίδες, που θα μπορούσατε να «αφιερώσετε» σε ένα τρόφιμο. Άλλα ροφήματα πάλι, μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και υδατάνθρακες και να ξεγελούν το σώμα σας κατακρατώντας υγρά.
Το «θαυματουργό» νερό από την άλλη, έχει μηδέν θερμίδες και υδατάνθρακες, ελάχιστο νάτριο και είναι ο ιδανικός σας σύμμαχος για να «ξεπλύνει» τον οργανισμό από τις τοξίνες.
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το νερό βοηθά να αποβάλλετε τα παραπανίσια υγρά του σώματος, δίνοντας ώθηση στον μεταβολισμό σας. Αν πάλι, η επιλογή του νερού σας φαίνεται βαρετή, δεν έχετε παρά να το αρωματίσετε με φύλλα μέντας, λεμόνι ή αγγούρι.

  • Ξεχάστε λευκό ψωμί και ζυμαρικά
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (1)
Πάρτε τη μεγάλη απόφαση και κόψτε από τη διατροφή σας τα λευκά προϊόντα δημητριακών, όπως είναι το λευκό ρύζι, τα μακαρόνια, το ψωμί και θα δείτε τη ζυγαριά σας να …κατηφορίζει. Οι απλοί υδατάνθρακες είναι ό,τι χειρότερο για το βάρος σας, επειδή αφομοιώνονται πολύ γρήγορα, αφήνοντας όμως τον οργανισμό με ανεκπλήρωτο το αίσθημα του κορεσμού. Άρα, πολύ σύντομα θα αναζητήσετε πάλι κάτι να φάτε.
Τα καλά νέα είναι, ότι πλέον είναι διαθέσιμα όλα αυτά τα προϊόντα σε εκδοχή ολικής αλέσεως, γεγονός που σημαίνει, ότι δεν παύετε να τα καταναλώνετε, απλά βελτιώνετε τη γεύση τους και φυσικά τη σιλουέτα σας.
Εάν βέβαια θέλετε πιο δραστικές λύσεις, αντικαταστήστε το ψωμί για παράδειγμα με λαχανικά. Και πριν τρομάξτε απλά σκεφτείτε, ότι ένα σάντουιτς με άπαχο κοτόπουλο μπορεί κάλλιστα να γίνει μία σαλάτα με άπαχο κοτόπουλο. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες από τα λαχανικά πέπτονται πιο αργά, με αποτέλεσμα να μην πεινάτε συχνά. Και επειδή τα λαχανικά είναι κυρίως νερό, μπορούν επίσης να βοηθήσουν «καθαρίζοντας» τον οργανισμό από την κατακράτηση υγρών.

  • Cardio: ο κρυφός σας σύμμαχος
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (2)
Κάθε προπόνηση, που δυναμώνει τον καρδιακό ρυθμό, στην ουσία «καίει» θερμίδες. Μία καλά οργανωμένη προπόνηση cardio με συνδυαστικές ασκήσεις, ενεργοποιεί περισσότερες μυϊκές ομάδες, οι οποίες εργάζονται προς όφελός σας.
Για να κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν μισή ώρα προπόνησης με εναλλαγές αερόβιων και αναερόβιων ασκήσεων.

  • Καφεδάκι θα πάρετε;
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (3)
Αυτή είναι η μοναδική εξαίρεση στο κανόνα «μόνο νερό». Ακριβώς όπως ο καφές ξυπνά τον εγκέφαλο και σας προετοιμάζει για μία παραγωγική μέρα γεμάτη ένταση, έτσι λειτουργεί και ένα μυρωδάτο φλιτζάνι καφέ μία ώρα πριν την καθιερωμένη σας προπόνηση.
Η ενέργεια, που θα σας προσφέρει, θα σας ωθήσει να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας στην προπόνηση και χωρίς να το καταλάβετε θα κάψετε πολλές περισσότερες θερμίδες.

  • 36 κάμψεις και καθίσματα με το «καλημέρα»
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (4)
Τρία σετ των 12 επαναλήψεων με κάμψεις και καθίσματα κάθε δεύτερη μέρα, θα δυναμώσουν τους μυς και τον κορμό σας. Επικεντρωθείτε στον άνω κορμό για τις κάμψεις και στους γλουτούς για τα καθίσματα και σύντομα θα δείτε το σώμα σας πιο σφριγηλό και σφιχτό.
Μία γρήγορη συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι η πλάτη και τα πόδια σας παραμένουν σε ευθεία γραμμή κατά τη διάρκεια των κάμψεων. Αυτό θα βελτιώσει τον μυϊκό τόνο. Επίσης, για να δημιουργήσετε ακόμη περισσότερη αντίσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάρη σε κάθε χέρι, όταν κάνετε καθίσματα.

  • Μισή ώρα παραπάνω ύπνος
Χάστε 2 κιλά σε μία εβδομάδα: ρισκάρετε να ΜΗ το δοκιμάσετε; (8)
Αυτό το επιπλέον μισάωρο κάθε βράδυ, ειδικά αν κοιμάστε 5 έως 8 ώρες, μπορεί να σας φανεί σωτήριο. Έστω και με μισή ώρα παραπάνω ξεκούραση, ο οργανισμός ανανεώνεται, ενώ σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ειδικοί, οι 7 με 8 ώρες, είναι ο ιδανικός χρόνος για να ενισχυθεί ο μεταβολισμός σας. Και δεδομένου, ότι το σώμα χτίζει τους μυς, ενώ εσείς κοιμάστε, η μισή ώρα θα σας αποδώσει ακόμα καλύτερη μυϊκή δύναμη.


  • 3 μυστικά… express
1. Τα Ω3 λιπαρά οξέα είναι μία πηγή τροφών ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία και τη σιλουέτα. Ξεχάστε τα παχυντικά λιπαρά και επιλέξτε σολομό για ένα πλήρες και απολαυστικό γεύμα χωρίς τύψεις.
2. Κρατώντας τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία και τους ώμους σας προς τα πίσω, ενισχύετε τον κορμό και φαίνεστε πιο αδύνατοι.
3. Επιλέξτε τα πόδια ή το ποδήλατο αντί για τα ΜΜΜ (αν είναι δυνατό) για την καθημερινή σας μετακίνηση, κάνοντας τη γυμναστική σας, καθώς πηγαίνετε στη δουλειά. Και ξεχάστε το ασανσέρ. Το σπίτι σας προσφέρει δωρεάν άσκηση, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τα σκαλιά.

Πηγή: clickatlife.gr