Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Συνταγή διαίτης: Σουβλάκια με λαχανικά και λουκάνικα

Υλικά
1 λουκάνικο κοτόπουλου
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
140 γρ ντοματίνια (κίτρινα και κόκκινα)
Χυμός από μισό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 gr ελληνικό γιαούρτι
 

Εκτέλεση

Βάλτε 7 ξύλινα καλαμάκια σε ένα δίσκο με κρύο νερό να μουλιάσουν – αυτό θα τα βοηθήσει να μην καούν. Σε ένα ξύλο κοπής, κόψτε το λουκάνικο σε  φέτες 0,5 εκ., στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσεχτικά κόβουμε την πιπεριά στη μέση από πάνω προς τα κάτω, και στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτσάνι και τους σπόρους. Την κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών και τα ρίχνουμε στο μπολ. Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες, περίπου ½ εκ. πάχος, στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις ντομάτες. Προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε όλα τα υλικά στα σουβλάκια και ψήνουμε τα για 10 με 12 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να είναι μαλακά. Σερβίρουμε με ελληνικό γιαούρτι. Πηγαίνουν τέλεια με πράσινη σαλάτα και πίτες.

πηγή