Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔIAITA: Tα 15 καλύτερα DIET TRICKS για ΕΥΚΟΛΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ!

Διαβάσαμε βιβλία, ρωτήσαμε διατολόγους και ειδικούς στο αδυνατισμα και καταλήξαμε στα 15 καλύτερα κόλπα για να κάνεις τη δίαιτα... εύκολη υπόθεση!


«Στο πρωινό μπορείς να συνδυάσεις, σοκολάτα με γάλα. Και το μεσημέρι μπορείς να φας γλυκό μετά από κρέας ή ψάρι. Όχι όμως γλυκό μετά από ζυμαρικά - είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που ο οργανισμός μετατρέπει σε σάκχαρα», λέει η διαιτολόγος Δέσποινα Μαρσέλου.


Japanese Secret: "Το να μη βάζεις χρώμα στο πιάτο σου, είναι σαν να φεύγεις από το σπίτι χωρίς ρούχα", λένε οι Ιάπωνες. Ακολούθησε τον κανόνα τους για να βάζεις 5 αποχρώσεις σε κάθε πιάτο σου, ώστε να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

«Χρησιμοποίησε τον κανόνα με τις 3 μπουκιές όταν θέλεις γλυκό. Φάε 3 μικρές πηρουνιές και άφησε κάτω το πηρούνι σου. Ικανοποίησες τον ουρανίσκο σου και γλίτωσες τις θερμίδες», λέει η JJ Virgin, συγγραφέας του βιβλίου The Virgin Diet.

Το μυστικό διατροφής της Keira Knightley. Μάθε να τρως το φαγητό με τη σωστή σειρά. Φάε πρώτα τα λαχανικά ώστε να καταναλώσεις και περισσότερα και συνέχισε με τα υπόλοιπα στο τραπέζι. Και καλύτερη διατροφή και λιγότερες θερμίδες.

Πιες πράσινο τσάι. "Για να βοηθήσεις το αδυνάτισμα, ξεκίνησε να πίνεις πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αναζωογονεί τα κύτταρα και επομένως βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας"

Κάνε το τεστ του μήλου. «Αν δεν πεινάς αρκετά ώστε να φας ένα μήλο, τότε δεν πεινάς αρκετά», εξηγεί ο Michael Pollan, συγγραφέας του βιβλίου Food Rules.δας», συστήνει η Ελένη Πετρουλάκη.

Oι καυτερές πιπεριές χάρη στην καψαϊκίνη που περιέχουν αυξάνουν την καύση θερμίδων. «Έρευνες δείχνουν ότι ένα καυτερό γεύμα μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σου έως 25% για 3 ώρες μετά την κατανάλωσή του», τονίζει η Αναστασία Κόκκαλη, διαιτολόγος.

Οι δοκιμασμένες μέθοδοι.Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχασαν αρκετά κιλά και δεν τα ξαναπήραν, ακολούθησαν 3 κανόνες: Tο 78% έτρωγαν πάντα πρωινό, το 75% ζυγίζονταν 1 φορά την εβδομάδα, το 62% έβλεπαν τηλεόραση το πολύ 10 ώρες την εβδομάδα.

«Φάε κάτι κάθε 3 με 4 ώρες ώστε να μπορείς να αποφύγεις κάθε πειρασμό και να κρατάς το μεταβολισμό σου σε εγρήγορση», εξηγεί η Pamela Peeke, συγγραφέας του βιβλίου The Hunger Fix.

Κοιμήσου 7 ώρες το βράδυ, για να αποφύγεις αύξηση της ορμόνης της όρεξης. Plus: Αφιέρωσε 3' τη μέρα σε βαθιές αναπνοές. Θα μειωθεί η ορμόνη του άγχους κορτιζόλη, που μαζεύει το λίπος στην περιφέρεια, λέει ο Manuel Villacorta, συγγραφέας του Eating Free.

"Τελείωσε με το φαγητό περίπου 3 ώρες πριν πας για ύπνο. Ο μεταβολισμός σου επιβραδύνει όταν κοιμάσαι, επομένως αντί για κάψιμο λίπους περνάει σε κατάσταση αποθήκευσης λίπους", συστήνει ο Mark Hyman, MD, συγγραφέας του βιβλίου UltraMetabolism.

«Γίνε συγκεκριμένη. Πόσα κιλά θέλεις να χάσεις; Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που είσαι και αυτό που θες να γίνεις & σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη θέλησης», λέει η Heidi Grant Halvorson, συγγραφέας του βιβλίου The Psychology of Goals

Μαγείρεψε το φαγητό σου. Σύμφωνα με έρευνα του 2012, οι γυναίκες που κάνουν δίαιτα και τρώνε έξω -έστω και 1 φορά την εβδομάδα- χάνουν κατά μέσο όρο 3 κιλά λιγότερα από εκείνες που μαγειρεύουν.

Πηγή: Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics

«Απόλαυσε όσα μη αμυλούχα λαχανικά, σπόρους, ξηρούς καρπούς και άπαχη πρωτεΐνη μπορείς ώστε να είσαι υπερβολικά χορτάτη για να θες οτιδήποτε άλλο», λέει ο Jonathan Bailor, συγγραφέας του βιβλίου The Science of Slim

«Πριν φας, ρώτησε τον εαυτό σου “Πεινάω;” Αν η λιγούρα που νιώθεις δεν προέρχεται από την πείνα, το να φας αυτή τη σοκολάτα δεν θα την ηρεμήσει», εξηγεί η Michelle May, συγγραφέας του βιβλίου Eat What You Love, Love What You Eat.-